Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva 2022

27. 1. 2023

Výroční zpráva SDH Ostřetín za rok 2022

Program Valné hromady 9.12.2022

1.Zahájení a přivítání hostů

2.Zpráva o činnosti SDH Ostřetín 2020,2021,2022

3.Zpráva o činnosti JSDH Ostřetín

4.Zpráva revizní rady

5.Předání ocenění

6.Plán práce na rok 2018

7.Schválení usnesení

8.Diskuze

9.Závěr

 

Před zprávou o činnosti SDH Ostřetín Vás prosím o minutu ticha k uctění památky zesnulých hasičů v loňském roce.

 

Činnost sboru na začátku roku 2022 byla ještě z části omezena situací kolem Covidu19, ale přesto se nám povedlo v únoru uspořádat odborné zkoušky mládeže okresu Pardubice, kterých se zúčastnilo 64 mladých hasičů.

     Dne 6.3.2022 sbor pomáhal při humanitární sbírce pro Ukrajinu a ve spolupráci s obcí zajistil její odvoz do centra v České Třebové. Pomoc s odvozem materiálu jsme pak dále zajišťovali podle požadavků Pardubického kraje.

     V sobotu 2.4.2022 náš sbor provedl sběr železa a svoz elektrospotřebičů. Tradiční hasičský ples jsme kvůli hygienickým opatřením odložili a uspořádali až Pomlázkovou zábavu dne 15.4.2022 kde zahrála kapela smart Band.

       Od konce března jsme mohli naplno rozeběhnout kroužek mladých hasičů a první akcí byla účast na 10.ročníku setkání přípravek 23.4.2022 ve Břehách u Přelouče. Zde naše přípravka předvedla svoje vystoupení odvezla si odměny a medaile za svůj výkon.

        Kategorie mladších a starších žáků se připravovali na okresní kolo, které proběhlo na nově opraveném stadionu v Holicích. To proběhlo 14.5.2022 a za krásného počasí se soutěžilo v disciplínách štafeta CTIF, požární útok CTIF, štafeta 4x60m, štafeta požárních dvojic a v požárním útoku. V kategorii mladších žáků jsme obsadili sedmé a třinácté místo a v kategorii starších žáků šesté místo .Po dvouleté pauze to je skvělý výsledek. O den později si Matěj Hubáček, Štěpán Pištora, František Markl, Kateřina Švancarová a Larisa Movnar vyzkoušeli kvalifikační závod na 60m s překážkami, také v Holicích. Dne 28.5.2022 se družstvo starších žáků zúčastnilo závodu Ligy mladých hasičů v Komárově, kde obsadili sedmé místo.

      V tomto roce nás čekaly i jiné akce a členové sboru asistovali u dvou statebních dní.  První se konal 25.6. a své „ano“ si řekli Martina Pištorová a Jiří Roček. Druhá svatba proběhla 20.8. a vdávala se naše členka Renata Hejzlarová. Přejeme všem hodně zdraví a štěstí. Při této příležitosti byla z muzea v Čechách po Kosířem přivezena naše koňská stříkačka, která je tam zapůjčena a posloužila jako doprava novomanželů. V dalších dnech si ji mohli zájemci prohlédnout v hasičárně.

       Už další sobotu proběhlo u hasičárny posezení pro členy spojené s malým občerstvením.

První zářijový den byli členové sboru přivítat nové prvňáčky ve škole v Ostřetíně.

    Dne 10.9.2022 jsme se na pozvání SDH Dolní Jelení zúčastnili oslav založení jejich sboru a tady jsme předvedli naší techniku a své vystoupení zde předvedla i naše přípravka.

       Dorostenci se připravovali na závody TFA v Břehách a pod vedením Františka Markla dosáhli dne 1.10.2022 krásných výsledků. Eliška Jehličková 2.místo(střední dorost),Matěj Hubáček 4.místo(střední dorost) Štěpán Pištora 2.místo,František Markl 3.místo,Jakub Dytrt 12.místo(starší žáci)

Dále pak probíhala příprava na branný závod ,který konal za deštivého a chladného počasí v Sezemicích 22.10.2022 mladší žáci obsadili 13.-16.-25.místo a starší 10.-16.místo. V letošním roce se nám podařilo z dotace NSA pořídit pro dorost nové savice,kompletní sadu hadic pro požární útok,rozdělovač,2ks proudnic a 4ks vzduchovek.

   8.10.jsme v Obecním sále uspořádali posvícenskou zábavu tentokrát na téma „v pyžamu“. Účastníků se nesešlo mnoho, ale věříme ,že se situace bude zlepšovat.

   Dne 28.10.2022 se uspořádali ve spolupráci s KSH Pardubického kraje setkání zakladatelů a současných vedoucích Hry Plamen, která v tomto roce slaví padesáté výročí od svého založení. Do Ostřetína dorazili hasiči z okresů Pardubice, Chrudim, Ústí nad Orlicí a Svitavy. Dorazil i náměstek starostky SH ČMS a starosta KSH Pardubice Josef Bidmon,který poděkoval všem přítomným za práci a našemu sboru za činnost s mladými hasiči.Hned 30.10.2022 jsme zajišťovali občerstvení na travesti vystoupení skupiny Divoké kočky.

      Dále plánujeme Mikulášskou nadílku a budeme podílet i na akcích pořádané obcí ,které proběhnou do konce roku.

       Chci poděkovat všem členům SDH, vedoucím za jejich přístup a ochotu pracovat pro sbor v této nelehké situaci ,sponzorům, starostovi obce Miloši Vlasákovi ,obci za finanční pomoc  při práci s dětmi a zajištění chodu sboru. Přeji Vám všem pevné zdraví, štěstí nejen v nadcházejícím roce.

 

 

 

 

Plán práce na rok 2023:

Leden, únor-příprava mladých hasičů na odborné zkoušky, školení vedoucích mládeže

Březen-zajištění hasičského plesu a sběru železa

Srpen- uspořádat posezení pro členy SDH, popřípadě jinou akci

Celoročně-zajistit chod kroužku mladých hasičů a účast družstev na soutěžích(děti, ženy, muži),dle dohody pomoci obci při zajištění akcí v obci, získávat finanční prostředky na chod kroužku mladých hasičů, získávat nové členy do SDH Ostřetín,