Jdi na obsah Jdi na menu
 


2009

16. 11. 2012

Zásahy výjezdové jednotky

 2009

 

19.04.      - Holice - požár garáže(atomobilu) v mototechně

23.04.        - Holice - obchvat - dopravní nehoda, úklid vozovky

26.05.       -  Holice - (rybník Blažek) - hořící chata

26.05.       - Staré Holice - (les u smeťáku) - požár lesního porostu

02.06.       - Ostřetín - odřezávání nebezpečných větví a stromu

03.08.        - Holice - obchvat - dopravní nehoda, úklid vozovky

24.09.        - Ostřetín - cvičení JSDH - evakuace školy

07.10.        - Horní Jelení - požár dřevníku blízko hospody U Pytláka

23.10.        - Holice - požár přípojného vozidla

14.11.        - Holice - planý výjezd k disco Maxim

22.11.        - Staré Holice - požár přístřešku v křoví

15.12.       - Veliny - cvičení na požár nízké budovy 

 

24.09.09 - Cvičení JSDH - evakuace školy
Provedla naše jednotka ve spolupráci s ZŠ Ostřetín cvičnou evakuaci školy. Jednalo se sice o cvičnou akci, ale děti ve škole neměly tušení co se děje což u nich vyvolalo spontální reakce jako u skutečného požáru. Učitelky bez problémů vyvedly děti ven ze školy a po spočítání dětí bylo zjištěno, že jedna paní učitlka chybí. Proto byla vyslána průzkumná skupina, která našla osobu v bezvědomí a vyvedla ji ven, kde jí byla poskytnuta první pomoc. Ve stejném okamžiku roztáhli další členové jednotky vysokotlaké vedení a lokalizovali a zlikvidovali požár. Více na Pardubickém deníku.

http://pardubicky.denik.cz/pozary/foto-ve-skole-v-ostretine-horelo-zachranovali-ucit.html
 

03.08.09 - dopravní nehoda

Dne  Vyjela naše jednotka pomoci při dopravní nehodě - převrácenému kamionu. Místo zásahu se nacházelo na obchvatu města Holic, v místech kde už se podobná nehoda několikrát stala. K místu se dostavily dvě jednotky JSDH, spolu s námi jednotka Horního Jelení. Po vyházení koksu z návěsu vozidla přijela tři vyprošťovací vozidla společnosti Vápeník a naše jednotka se vrátila na základnu.

26.05.09 - požár lesního porostu

V úterý kolem osmé hodiny večer, kdy naši členové na pravidelné schůzce myli a kontrolovali hasičský automobil, spustila se syréna podruhé. Dva členové byli v hasičárně ještě před vyhlášením poplachu a po té dorazili další tři členové. Naše jednotka dorazila jako třetí. Po příjezdu do lesa jsme podle rozhlasové komunikace s profesionálními hasiči dorazili na místo požáru. Z nízkého, ale členitého porostu  cca 100x100m stoupal dým. Tři naši členové se podílel  na dohašovacích pracích, a dva členové zajišťovali cisternovou přepravu vody. Nakonec jsme lokalitu zavlažili vodním dělem a po necelých 3 hodinách jsme se vrátili zpět na základnu.

26.05.09 - požár chaty
V úterý kolem osmé hodiny ráno jsme byli vyzváni na požár chaty u rybníka Blažek. Naše jednotka vyjela ve čtyřech lidech, a dorazila na místo jako třetí. Jeden člen se podílel na dohašování přístřešku a ochlazování propan-butanové láhve, a dva členové v dýchacích přístrojích rozebírali bourací sekyrou přístřešek z vnítřní strany zakouřené mýstnosti. Požár byl velice náročný, protože chata byla dřevěná a požární automobily stály asi 300m od  chaty, zásah trval celé dopoledne.
 
23.04.09 - dopravní nehoda
Ve čtvrtek v odpoledních hodinách jsme byli vyzváni jako technická podpora při odstraňování následků dopravní nehody nákladního automobilu, který se převrátil do příkopu s plným návěsem obilí. Naši lidé lopatami odhazovali pšenici z překlopeného návěsu, aby se mohl návěs vrátit zpátky na kola.
 
19.04.09 - požár mototechny
Naše jednotka vyjela na zasah kolem čtvrt na deset. Při příjezdu jsme už z konce naměstí viděli hustý dým valící se z oken budovy. Po příjezdu na místo šli 2 naši členové v dýchacích přístrojích do zakouřené budovy a vyvedli 2 osoby s dítětem z domu. Poté jsme je přemístili k nám do vozu, kde jsme vyčkali do příjezdu zachrané služby, jelikož bylo podezřeni, že se osoby nadýchaly nebezpečných splodin.